Bloemenschilderijtjes en Fotoschilderijtjes

Bloemenschilderijtjes
Toen ik in 2022 thuis kwam te zitten door ziekte kreeg ik rust en tijd om te gaan schilderen. Snel vond ik daarin een passie: bloemen. Heerlijk op mijn zolderatelier experimenteren met kleur, vorm, textuur. En nu, april 2024, laat ik mijn werk voor het eerst zien aan de buitenwereld tijdens "Kunst in de etalage" in 's-Gravenzande. 

Fotoschilderijtjes
Ook houd ik erg van wandelen en dan neem ik altijd een camera mee. In stilte ervaar ik de rust en schoonheid van de natuur. Door met mijn camera vast te leggen wat ik waarneem (sfeer, contrast, kleur, reflectie, beweging, een impressie of een abstractie) laat ik alles los. Fotografie is mijn meditatie.
Thuis geef ik een eigen invulling aan mijn beelden. Ik begin met een digitale bewerking, op zoek naar een mooie schilderachtige sfeer. 
Nadat ik de foto heb laten afdrukken breng ik een fysieke textuur aan door middel van encaustiek, een eeuwenoude schildertechniek. Het is een mengsel van bijenwas en hars dat zich door verhitting aan de onderlaag hecht. Hierdoor krijgt iedere foto een eigen en unieke look en feel. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de foto jarenlang wordt beschermd tegen kleurveranderingen. ​​​​​​​
Als mensen mijn werk zien vragen ze vaak: is het een schilderij of een foto? Zo is de term fotoschilderijtjes ontstaan. 
 

Back to Top